Vasluiul are dublã campionã europeanã la taekwon-do

Campionatul European de taekwon-do, desfãsurat în acest an la Maribor, Slovenia, s-a terminat cu rezultate remarcabile pentru delegatia României, care s-a clasat pe locul doi la clasamentul general, dupã Rusia, cu nouã medalii de aur, sase de argint si 12 de bronz. La performanta atinsã de echipa nationalã au contribuit si cei 13 sportivi vasluieni din lot (11 de la CS “Liga de Est” si doi de la CS “Sulsa” ), care au urcat pe podium aproape la fiecare probã. Performera echipei României a fost vasluianca Adelina Alicia Mihai, care a câstigat douã titluri europene, la luptã individual si cu echipa, la tehnici speciale, fiind declaratã cea mai bunã senioarã din Europa.

Aproape cã nu este competitie nationalã si internationalã de taekwon-do la care sportivii vasluieni sã nu-si încununeze evolutiile cu medalii care de care mai strãlucitoare. La fel s-a întâmplat la Campionatul European de Taekwon-do, competitie care s-a desfãsurat în perioada 12-15 aprilie, la Maribor, Slovenia. Vasluiul, cu 13 sportivi si doi antrenori (Mihai Hondru si Marius Ionicescu) în lot, a cotribuit decisiv la salba de medalii câstigate de România. Ce mai mare performantã i-a apartinut Adelinei Alicia Mihai, care a fost declaratã cea mai bunã senioarã din Europa, dupã câstigarea titlurilor europene la luptã individual si la tehnici speciale, cu echipa. Vasluianca si-a mai acontat si douã medalii de argint la tehnici speciale si la spargeri fortã, individual, dar si trei medalii de bronz, la spargeri fortã cu echipa, tull individual si tehnici speciale individual.

Mircea Hondru, campion european la tehnici speciale

Un alt sportiv care a reprezentat cu succes Vasluiul si România la Campionatul European de taekwon-do este Mircea Hondru. Acesta a câstigat aurul atât la individual, la proba de tehnici speciale, seniori, cât si cu echipa, la spargeri fortã, alãturi de Dragos-Iulian Chiriac, Georgian Manea si Stefan Frãtian. Cu ajutorul vasluienilor Mircea Hondru, Marcel Miron si Stefan Frãtian, România a cucerit titlul european pe echipe si la tehnici speciale.

Patru medalii de argint si cinci de bronz

Pe lângã titlurile de campioni europeni, vasluienii au câstigat mai multe medalii de argint si bronz. Georgian Manea este, începând de duminicã, vicecampion european la spargeri fortã seniori, individual, iar Ana-Maria Hãisan, medaliatã cu argint la spargeri fortã junioare, individual. Miruna Lupascu a câstigat argintul cu echipa de junioare la tehnici speciale si tull, iar Andrei-Ionut Chiriac este vicecampion cu echipa de juniori a României la tull. Pe treapta a treia a podiumului au urcat Andrei-Ionut Chiriac (tehnici speciale seniori), Stefan Frãtian (tull seniori) si Dragos-Iulian Chiriac (tull). Mircea Hondru, Marcel Miron si Andrei Chiriac si-au adus contributia la bronzul pe echipe la tull seniori, iar Andra Gheteu si Miruna Lupascu au fãcut parte din echipa de bronz a României în proba de spargeri fortã. Andrei Chiriac a ajutat la bronzul pe echipe de la luptã juniori, iar Miruna Lupascu a mai obtinut bronzul cu echipa de luptã traditionalã. Cu cele nouã medalii de aur, sase de argint si 12 de bronz, România a terminat competitia pe locul doi, dupã Rusia, care a câstigat nouã medalii de aur, 11 de argint si 16 de bronz.

Vasluiul are dublã campionã europeanã la taekwon-do

 

Leave a comment

Parteneri
Date de Contact

contact@taekwondo-vs.ro

strada Stefan cel Mare, Vaslui

Sponsori

Nextsport

Nextsport

Nextsport

Liga de Est Vaslui – Club Taekwon-do © 2023. All Rights Reserved.