Sportivii de aur ai Vasluiului

Cei 11 sportivi de la CS “Liga de Est” Vaslui au avut o contribuție însemnată la clasarea României pe locul trei în clasamentul general pe medalii la Campionatul European de taekwondo. Vasluienii au obținut nu mai puțin de 15 medalii, dintre care opt de aur, patru de argint și trei de bronz. “Stăpânul” Europenelor este Marcel Miron, care a obținut două titluri, dintre care unul la individual. El deține un adevărat record, având zece campionate europene câștigate până acum.

Vasluiul a fost la loc de cinste la ultima ediție a Campionatului European de taekwondo. Grație CS “Liga de Est”, orașul nostru a urcat steagul României de opt ori pe cel mai înalt catarg.
Clubul vasluian a avut în lotul național 11 sportivi, dintre care șase juniori. La Sofia (Bulgaria), ei au bifat noi performanțe notabile, culegând nu mai puțin de 15 medalii, dintre care opt de aur, patru de argint și trei de bronz, contribuind decisiv la clasarea României pe locul 3 pe națiuni.
“Stăpânul” competiției a fost Marcel Miron, care a obținut medalia de aur în proba de tehnici speciale, devenind campion european pentru a zecea oară. De altfel, în ultimii șapte ani, niciun sportiv senior din Europa nu a reușit să-l coboare de pe prima treaptă a podiumului.
El a cucerit titlul european și cu echipa României, tot la tehnici speciale. La această medalie a contribuit și vasluianul Ștefan Frățian.
La juniori, Adelina Mihai a câștigat proba de spargeri forță, devenind campioană europeană. Ea mai are o medalie de aur, obținută în proba de luptă, categoria 65 kg. De asemenea, cu echipa, Adelina Mihai a devenit campioană europeană la spargeri forță, din lot făcând parte și Ana-Maria Hăisan. Adelina Mihai este campioană europeană cu echipa de junioare și la proba de tehnici speciale, la care a mai contribuit Miruna Lupașcu. La individual, în aceeași probă, a devenit vicecampioană europeană.
Mircea Hondru a devenit campion european la juniori, individual, proba de tehnici speciale, care i-a adus un titlu european și cu echipa, din care a făcut parte și Andrei-Ionuț Chiriac. Acesta a mai obținut o medalie de argint, la individual, în proba de tehnici speciale.
Echipa României de junori, cu Andrei-Ionuț Chiriac în lot, a obținut argintul. Aceeași medalie a fost obținută și de echipa de seniori, la spargeri forță, din lot făcând parte și vasluienii Georgian Manea și Ștefan Frățian.
La seniori, Andra Larisa Ghețeu este medaliată cu bronz la spargeri forță, individual.
Pe echipe, junioarele Ana-Maria Hăisan și Miruna Lupașcu au obținut bronzul la tull, iar Andrei-Ionuț Chiriac a contribuit la bronzul pe echipe, la juniori, în proba de luptă.
“A fost o competiție puternică. Mă bucur că sportivii mei au contribuit decisiv la obținerea de medalii, poziționând România pe locul 3 pe națiuni. Mulțumesc Primăriei Vaslui, Badotherm-AMC, Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean, Pacris, Sagem, Avalux-Star, Velabrum, Radical Grup, Kiwanis, Cambela Prod, Araprest Roxalin, Filvas Servcom și părinților, care ne-au sprijinit financiar pentru a fi prezenți la această competiție”, a declarat Mihai Hondru, președintele CS “Liga de Est” Vaslui, care a fost prezent la Europene în postura de antrenor federal.

Parteneri
Date de Contact

contact@taekwondo-vs.ro

strada Stefan cel Mare, Vaslui

Sponsori

Nextsport

Nextsport

Nextsport

Liga de Est Vaslui – Club Taekwon-do © 2024. All Rights Reserved.