“A fost o experiență unică!”

Mircea Hondru, de la CS ”Liga de Est” Vaslui, a debutat cu dreptul în competițiile internaționale de seniori. El a ”explodat” la Maribor, unde a devenit campion european la tehnici speciale, individual. Vasluianul a contribuit și la medalia de aur pe echipe la spargeri forță, alături de Dragoș-Iulian Chiriac, Georgian Manea și Ștefan Frățian. Mircea Hondru, Marcel Miron și Ștefan Frățian au ajutat România la cucerirea titlului european pe echipe la tehnici speciale. Vasluianul a mai obținut o medalie de bronz cu echipa la tull.

– Cum a fost la Maribor?

– Am trăit o experiență interesantă, unică aș putea spune, deoarece am simțit altfel această deplasare, am simțit că am rezonat mai mult ca niciodată cu locația, cu competiția.

– Mulțumit de rezultate?

– Trăgând linie, aș putea spune că da, dar cum sunt o fire foarte ambițioasă și tind spre perfecțiune, aș crede că mereu este loc de mai bine deoarece consider că mai puteam urca o dată pe podium.

– La ce probă a fost mai dificil?

– La orice probă este dificil deoarece un sportiv poate considera grea o probă la care nu se simte prea pregătit sau la care nu a ajuns să se perfecționeze într-atât, încât să spere cu adevărat la medalie. Totodată, consider că este mult mai dificil pentru un sportiv care a lucrat ore nenumărate în sală, perfecționându-și o probă, o tehnică, deoarece, pe de o parte, presiunea este mult mai mare, iar pe de altă parte, vrea să demonstreze pentru el că nu a muncit în zadar la antrenamente. Pentru mine, cel mai dificil a fost la proba de tehnici speciale individual.

– Cum este văzut Vasluiul prin prisma taekwon-do-ului?

– Pot spune că foarte bine; de câțiva ani încoace, simt că reputația orașului este ridicată într-o anumită măsură și de sport, indiferent de care este acesta. În taekwon-do, Vasluiul este privit cu admirație deoarece este o adevarată fabrică de campioni de toate vârstele.

– Cum te-au primit la întoarcere colegii de la club? Dar cei de la școală?

– De multe ori, nu-mi pot da seama cum sunt privit de colegii de la club, deoarece sunt copleșit de emoție, dar aș vrea să cred că sunt un model pentru viitoarele generații. Doresc să le insuflu copiilor acea dorință de a fi cei mai buni, de a nu se da bătuți, de a se ridica după ce au fost doborâți de o mie de ori, doresc să ajut copiii să vadă în sport un mod de relaxare, de recreere, un loc în care își pot face prieteni. La școală, colegii m-au felicitat ca întodeauna, la fel și profesorii. Cred că și acest aspect este important, această recunoaștere a meritelor, a performanțelor.

– Ce înseamnă taekwon-do pentru tine?

– E greu de spus deoarece am crescut cu el. Pentru mine reprezintă atât infrastructura a ceea ce sunt eu astăzi, cât și mijlocul prin care voi evolua ca om de astăzi înainte.

– Cât de mult te-a influențat tatăl în alegerea sportului?

– Cele mai timpurii amintiri le am din sala de antrenamente. Îi datorez totul tatălui meu pentru că el m-a integrat în lumea artelor marțiale, chiar dacă am avut anumite perioade din copilărie în care nu mai doream să practic acest stil.

– E un atu faptul că îl ai antrenor?

– Să ai un tată drept antrenor este atât un avantaj, cât și un dezavantaj. Este avantajos deoarece poți vorbi cu el lucruri legate de arte marțiale și în timpul liber, acasă, te poți consulta cu el, dar reprezintă și o piedică deoarece foarte mulți copii te iau drept exemplu și trebuie să te ridici la nivelul așteptărilor.

– Planuri pentru viitorul apropiat?

– Acum, după ce am terminat cu acest campionat, mă voi axa pe școală deoarece în vară trebuie să susțin atât examenul de bacalaureat, cât și examenul de admitere la facultate. Apoi mă voi pregăti pentru următoarele competiții, dar mai ales pentru Campionatul Mondial din Germania. În încheiere, vreau să mulțumesc atât colegilor de club și de la lotul național, cât și antrenorilor, precum și părinților, care m-au sprijinit și m-au încurajat în tot ce am făcut.

sursa Obiectiv de Vaslui

“A fost o experiență unică!”

 

Fără răspunsuri la "“A fost o experiență unică!”"


    Dorești să spui ceva?