Campionii Vasluiului, în mijlocul elevilor

Pentru o oră, elevii Școlii ”Ștefan cel Mare” Vaslui au lăsat totul pentru o discuție cu o serie de sportivi de performanță din oraș. În fața lor au venit handbaliștii Bogdan Pralea, frații Gabriel și Mihai Bujor, Adelina Mihai și Mircea Hondru, campioni mondiali la taekwon-do, însoțiți de antrenorul federal Mihai Hondru. Aceștia au făcut față curiozității copiilor, apoi evenimentul a culminat cu o sesiune de autografe. Proiectul ”Campionii României, în școli, licee și universități” este derulat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.

Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui a fost gazda unei inedite acțiuni, intitulată ”Campionii României, în școli, licee și universități”, în cadrul unui proiect al Ministerului Tineretului și Sportului, care, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui,  își propune să aducă în școli și licee personalități ale sportului românesc.

”Obiectivul central al programului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a tinerilor din școli, licee și universități la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul – contribuind la îmbunătățirea calității vieții”, a declarat Răducu Tatu, directorul DJST Vaslui.

Întâlnirea a fost pe placul elevilor, care au umplut la refuz amfiteatrul gimnaziului, din dorința de a-i cunoaște mai de aproape pe componenții HC Vaslui și CS ”Liga de Est”. Moderatorul a reușit să-i antreneze imediat în jocul cu adulții, copiii căpătând curaj și supunându-i la un tir de întrebări pe handbaliștii Bogdan Pralea, Gabriel și Mihai Bujor, pe Adelina Mihai și Mircea Hondru, campioni mondiali la taekwon-do, însoțiți de antrenorul federal Mihai Hondru. Interesul celor mici a mers de la cât se antrenează, care sunt cele mai valoroase medalii cucerite, dacă au emoții înaintea unei înfruntări sportive, până la ce fac în timpul liber și cum s-ar auto-caracteriza în cinci cuvinte, unele întrebări punându-i în încurcătură pe sportivi.

”Consider că a fost o activitate interesantă. La nivel de club, inițiem după fiecare meci asemenea întâlniri cu fanii fiindcă ne dorim să fim o mare familie. Mă bucură interesul copiilor pentru sport și le-am recomandat să facă zilnic mișcare”, a spus Bogdan Pralea, antrenorul-jucător al HC Vaslui.

Adelina Mihai, campioană mondială la taekwon-do junioare, a ținut să le transmită mai tinerilor colegi că importantă este și școala: ”Chiar dacă dedic o mare parte din programul zilnic pregătirii sportive, nu neglijez școala. Cele două sunt primordiale pentru mine. Urmează un an dificil, cu bacalaureat și admitere la facultate. Visul meu e să devin studentă la informatică”.

La final, a avut loc o sesiune de autografe.

Întâlnire de gradul 3: Campionii Vasluiului, în mijlocul elevilor

Fără răspunsuri la "Campionii Vasluiului, în mijlocul elevilor"


    Dorești să spui ceva?