Nouă vasluieni de la Clubul Sportiv „Liga de Est” Vaslui se pregătesc cu antrenorii lotului național al Poloniei

Clubul Sportiv “Liga de Est” Vaslui participă zilele acestea la stagiul de pregătire “Central Taekwon-Do Summer Camp BIALA PODLASKA”, unde șapte sportivi vasluieni acompaniați de doi antrenori se vor pregăti cu antrenorii lotului național al Poloniei: Master Jerzy Jedut 8 dan, Master Tadeusz Loboda 8 dan, Master Jaroslaw Suska 7 dan, Robert Jasinski 4 dan și Andrej Koslowski 2 dan.

Din lotul vasluian fac parte Ana-Maria Hăisan, Teodora Nedelcu, Dragoș Chiriac, Andrei Chiriac, Mircea Hondru, Andrei Porgras, Dan Tudorache, Cristian Popa și Mihai Hondru.

La stagiul din Polonia, cu o durată de 10 zile, participă nu mai putin de 150 de sportivi din nouă țari: Lituania, Rusia, Irlanda, Anglia, Georgia, Polonia, Belgia, Cipru și România.

“Am încredere că sportivii noștri se vor folosi la maxim de această oportunitate. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Vaslui, Federației Române de Taekwon-do ITF, Liceului Emil Racoviță Vaslui și părinților pentru sprijinul acordat în organizare și pentru susținerea tinerilor practicanți de taekwon-do. De asemenea arbitrilor și tuturor celor implicați în această activitate sportivă”, a declarat pentru Est News Mihai Hondru, președintele Liga de Est.

Participarea la această activitate sportivă face parte dintr-un proiect de finanțare de către Primăria Municipiului Vaslui pentru anul 2017, împreună cu participarea la Stagiul Național de la Eforie Nord din luna august, pentru pregătirea sportivilor din cadrul clubului care au fost selectați în vederea participării la Campionatul Mondial pentru juniori și seniori de Taekwon-do ITF ce se va desfășura în luna octombrie, Dublin, Irlanda.

Viitorul continuă să arate bine pentru clubul vasluian, pentru că “Liga de Est” Vaslui a făcut furori la începutul lunii la Cupa “General Choi International Taekwon-do I.T.F. Memorial Cup” pentru juniori III, II, I și seniori. Clubul a participat la Oradea cu un lot format din trei antrenori, doi arbitri și 20 de sportivi: 2 juniori III, 10 juniori I și 8 seniori. A cucerit nu mai puțin de 37 de medalii. Dintre acestea 13 au fost de aur, 20 de argint și patru de bronz. Andrei Chiriac a fost desemnat cel mai bun junior. La competiție au participat 309 de sportivi, 29 de arbitri și 38 de antrenori din cinci țări: Ungaria, Ucraina, Moldova, Bulgaria și România.

Fără răspunsuri la "Nouă vasluieni de la Clubul Sportiv "Liga de Est" Vaslui se pregătesc cu antrenorii lotului național al Poloniei"