Anul Larisei

În 2016, Larisa-Andra Ghețeu a avut parte de unul dintre cei mai buni ani de când se află în lumea taekwon-do-ului. Vasluianca a fost declarată cea mai bună sportivă a județului la sporturile neolimpice, grație titlurilor naționale obținute pe echipe și la individual, dar și trofeului de campion european, cu echipa, la spargeri forță. Ea este pregătită de Mihai Hondru, la CS ”Liga de Est” Vaslui.

Larisa-Andra Ghețeu a impresionat întreaga suflare sportivă din județ în momentul în care a fost declarată cea mai bună sportivă (categoria „neolimpice”) a anului 2016. Titlul este pe deplin meritat, iar multipla campioană națională și campioană europeană este mândră de performanțele obținute, pentru care a muncit foarte mult.
”Am fost declarată cea mai bună sportivă a anului, ceea ce mă onorează. E o dovadă a muncii depuse. Am început cu rezultate remarcabile la Naționalele desfășurate la Vaslui. A fost un campionat cu emoții și trăiri. Mi-au fost aproape familia, prietenii și alte persoane dragi. A urmat Campionatul European din Finlanda, unde am obținut, cu echipa, locul I la spargeri forță și locul II la tehnici speciale”, a spus Larisa-Andra Ghețeu.
Singurul regret al vasluiencei este legat de ratarea podiumului la individual: ”Am avut un loc 4 la individual, important, de altfel, însă sunt dezamăgită pentru că am fost foarte aproape de podium. Se putea mai bine. Mereu e loc de mai bine. M-am oprit lângă podium. Am avut un baraj foarte dificil, adversarele fiind bine pregătite. Acel baraj l-am resimțit din plin pentru că m-am ales cu ambele picioare vinete. Mi-a trebuit două zile ca să mă refac fizic și psihic. La proba pe echipe, am demonstrat că a fost o întâmplare ratarea podiumului la individual”.
2017 vine cu două obiective mari pentru sportivă, Campionatele Europene și Mondiale, de unde speră să aducă noi medalii.
”După toate problemele de la minister, care a tăiat finanțarea federației noastre, am dubii dacă îmi doresc să fac cinste țării pe banii și sănătatea mea. E foarte greu să zic nu, practic, mi-aș impune să nu-mi doresc participarea. Vreau să fiu acolo, asta e clar, îmi doresc pentru că știu că încă mai pot contribui la performanțele României. Mai am multe de arătat”, a declarat Larisa-Andra Ghețeu.
Prima competiție a anului este însă Campionatul Național, care va avea loc la Iași.
”Îmi doresc ca vasluienii să ne susțină cu sufletul la gură, așa cum au făcut-o la ediția de la Vaslui. Urmează Campionatul European din Bulgaria”, a încheiat sportiva CS ”Liga de Est” Vaslui.

Fără răspunsuri la "Anul Larisei"