O pianistă, o sportivă și un informatician intră cu 10 pe linie la liceu: Elevii minune din Vaslui!

Miruna Lupașcu, Iuliana Alexandra Alexandru și David Cosmin Bejenariu vor avea la admiterea în liceu media 10. Cei trei elevi din municipiul Vaslui au terminat gimnaziul cu 10 pe linie, iar la Evaluarea Națională au obținut nota maximă. Miruna Lupașcu este campioană europeană la taekwon-do, Alexandra Alexandru este o pianistă recunoscută pe plan național, iar David Bejenaru este un pasionat al jocurilor pe calculator, dorind să urmeze o carieră în domeniul IT.

Din cei 13 elevi din municipiul Vaslui care au terminat gimnaziul cu 10 pe linie, trei au confirmat și la Evaluarea Națională, obținând nota maximă. Este vorba despre Miruna Lupașcu, Iuliana Alexandra Alexandru și David Cosmin Bejenariu.
Miruna Ștefania Lupașcu este absolventă a Școlii “Constantin Parfene”, unde a fost șefă de promoție, alături de alți trei colegi.
Puțină lume știe că Miruna este o adevărată sportivă, fiind campioană europeană la taekwon-do, titlul obținut anul acesta, la prima participare internațională.
“Mereu am crezut că sportul este un plus care mă ajută și la învățătură. Dacă știi să-ți dozezi emoțiile la un concurs sportiv, știi și la școală. Mereu, părinții m-au îndrumat și către sport, însă prioritatea a rămas învățătura”, ne-a spus Miruna Lupașcu.
Iuliana Alexandra Alexandru este absolventă a Școlii “Mihai Eminescu” Vaslui. Și ea are o pasiune în afara școlii. Pianul i-a adus numeroase satisfacții, fiind câștigătoare a numeroase premii naționale.
“Am început să practic acest instrument, pianul, din clasa a II-a, cu doamna Ana Sava, fiind înscrisă la clasele de muzică ale școlii. Din clasa a III-a am început sa particip la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, dar am participat și la multe alte concursuri în diferite orașe ale țării. Nu mai țin minte numărul premiilor, dar majoritatea sunt de locul I, însă am primit și altele. La olimpiadă am ajuns cel mai departe la etapa zonală unde am obținut premii, chiar dacă nu am trecut la etapa națională. Pianul nu a intervenit în studiul pentru școală, deoarece am reușit să îmi fac timp pentru tot. Am de gând să continui studiul pianului și mai departe, chiar dacă nu atât de mult. Nu mi-am propus să fac o carieră din acest instrument, va fi doar un hobby ca și până acum”, a spus Alexandra Alexandru.
David Bejenariu este coleg cu Alexandra, absolvind și el Școala ”Mihai Eminescu” din Vaslui. El este un pasionat al informaticii și susține că în spatele performanței școlare se află mult studiu și sacrificiu, pe care însă nu le regretă nicio clipă.
“Această performanță a fost rezultatul dimineților în care am învățat din greu și al serilor în care am scris, în timp ce alți copii probabil fac alte lucruri. Dar nu mă plâng, am viață socială, în timpul scolii ieșeam, mă jucam zi de zi și aveam timp și de pregatirea pentru școală”, afirmă David.
Planurile sale de viitor sunt legate de IT: “Vreau să urmez profilul matematică-informatică al Liceului «Mihail Kogalniceanu», iar în continuare aș dori să urmez o facultate de IT, poate cea de la București, în speranța că voi ajunge programator sau creator de jocuri”.

 

Fără răspunsuri la "O pianistă, o sportivă și un informatician intră cu 10 pe linie la liceu: Elevii minune din Vaslui!"