Ieșeanca Claudia Teofana Postu face istorie în sportul românesc !

Campionatul Național de Taekwon-Do ITF pentru Juniori II și III s-a desfășurat în aceste zile, mai precis în perioada 13-15 mai 2016 la Hațeg și a unit în concurs 211 sportivi de la 18 cluburi din țară. Clubul Sportiv Cristal Hațeg a fost organizatorul acestui eveniment, în parteneriat cu Federația Română de Taekwondo ITF.
Acest concurs a scos în evidență o performanță remarcabilă, UNICÄ‚ ÎN LUME putem spune, deoarece campioana națională en-titre a României la gimnastică ritmică, ieșeanca Claudia Teofana Postu (10 ani și 5 luni), câștigătoarea Cupei României și componentă a lotului național din 2015, ocupanta locului I la turneul de la Izmail (Ucraina), la coarda și cerc, a devenit acum și dublă campioană națională a României la Taekwon-Do ITF, cu 2 medalii de aur și câștigătoare a trofeului de CEA MAI BUNÄ‚ SPORTIVÄ‚ A COMPETIȚIEI, într-un concurs de un nivel extraordinar disputat în frumosul oraș din județul Hunedoara.
În prezent, la Taekwon-Do ITF, Claudia Teofana Postu face parte din Clubul Sportiv LIGA DE EST Vaslui și este antrenată de Alexandru Coroi, într-un sport „opus” gimnasticii ritmice, dar tot așa de frumos ca și cel practicat anul trecut, cu rezultate excelente, la CS Anghel Saligny Iași.
Vă reamintim că România este Vicecampioana Europei la Taekwon-Do ITF la Seniori, titlu obținut în Finlanda, la Tampere, în 2016!
Dacă vom analiza cele două sporturi, unde ieșeanca Claudia Teofana Postu a făcut mare performanță încă de la o vârstă fragedă, putem remarca următoarele:
– GIMNASTICA RITMICÄ‚ este un amestec de proportii egale de grație, sensibilitate, emoție, eleganță, dans, gingășie, balet, dexteritate, inteligență musculară, delicatețe și frumusețe!
– TAEKWON-DO-ul inseamna forță de reacție, concentrare, viteză, echilibru, controlul respirației, rezistență, reflexe, armonie, noblețe, răbdare, educație, simultan o artă marțială, o artă estetică, o știință, un sport și un mod de viață!
Două sporturi atât de diferite și totuși… atât de apropiate, pe care ea, Claudia, le-a unit! Strălucitoare ca un diamant, ieșeanca Claudia Teofana Postu a reușit, într-o manieră originală, grație personalității puternice, să transpună în fapte un celebru citat al celui considerat cel mai bun boxer din istorie din lume, Cassius Clay, alias Muhammad Ali: „Float like a butterfly, sting like a bee!” „Plutește ca un fluture, înțeapă ca o albină!” O realizare de excepție în sport, ce nu trebuie trecută cu vederea, munca trebuie răsplătită, iar Claudia este un exemplu pentru toți copiii!

Fără răspunsuri la "Ieșeanca Claudia Teofana Postu face istorie în sportul românesc !"