Fostă gimnastă, campioană la taekwon-do

O fostă gimnastă a cucerit lumea taekwon-do-ului, devenind campioană europeană și mondială. Este vorba despre vasluianca Adelina Mihai. La numai 16 ani, eleva Liceului “Mihail Kogălniceanu” a urcat din nou steagul României pe cel mai înalt catarg. La Europenele din Finlanda, Adelina Mihai a obținut două medalii de aur, una de argint și o medalie de bronz.

În patru ani și jumătate, Adelina Mihai a devenit un nume în taekwon-do ITF. Sportiva de la CS “Liga de Est” are în spate o poveste impresionantă. Primul sport practicat a fost gimnastica ritmică. Visa deja la o carieră strălucită. Din păcate, o accidentare a frânt aripile visătoare ale copilei de atunci. Vasluianca își lua adio de la sportul de performanță. Un simplu drum la sala de sport a Liceului “Emil Racoviță” avea să-i deschidă noi orizonturi în lumea sportului. A fost dragoste la prima vedere cu taekwon-do.
“După numai câteva antrenamente, a început să-mi placă. Cred că un rol deosebit l-a avut antrenorul Mihai Hondru. El a fost cel care m-a încurajat cel mai mult”, a spus Adelina Mihai, care la scurt timp a devenit campioană națională la junioare, intrând în atenția antrenorilor federali.
Cooptată în lotul României, eleva Liceului “Mihail Kogălniceanu” a cules roadele, devenind o sportivă de bază. Numai la ultimul Campionat European, cel de la Tampere (Finlanda), adolescenta de 16 ani a obținut patru medalii, dintre care două de aur cu echipa la tehnici speciale și spargeri forță, una de argint la spargeri forță, individual, și bronz la luptă, individual.
“Am început destul de stângace, la individual, unde îmi doream o medalie de aur. Am ratat-o la o sutime de secundă. Se putea mai bine, dar sunt extrem de mulțumită. Am venit acasă cu patru medalii, dintre care două de aur, una de argint și una de bronz. A fost o experiență extraordinară. Am început să cunosc adversarele, să relaționez cu ele. E o experiență de neuitat”, a completat Adelina Mihai.
Pentru 2018, gândurile sportivei sunt legate de participări la la Campionatul European și Campionatul Mondial: “Vreau să ajung campioană mondială. Trebuie să muncesc mult, să-mi dedic timpului atât sportului, cât și școlii”.
Prezența sportivilor de la CS “Liga de Est” la Europene se datorează susținerii financiare a Primăriei și Consiliului Local Vaslui, precum și a firmelor The Mansion Advertisting, Filvas Servcom, Velabrum, AWP România, Lexanca Food, Nutriva, A&A Invent, Avalux, Pacris, DTH Autoechipa, Bohemia, Chemical Company, Danina Line, Kazinst Grup și LD Expert Grup IPURL.

Fără răspunsuri la "Fostă gimnastă, campioană la taekwon-do"