Ambasadorii Vasluiului

Cei 10 sportivi de la CS “Liga de Est” Vaslui au avut o contribuție însemnată la clasarea României pe locul cinci în clasamentul general pe medalii la Campionatul European de taekwon-do. Vasluienii au obținut nu mai puțin de 14 medalii, dintre care cinci de aur, șapte de argint și două de bronz. “Stăpânul” Europenelor este Marcel Miron, care a obținut două titluri de campion, dintre care unul la individual. În palmares, sportivul vasluian deține un adevărat record, având opt titluri europene câștigate până acum. În ultimii cinci ani, Marcel Miron nu a mai coborât de pe prima treaptă a podiumului în proba de tehnici speciale.

Vasluiul a fost la loc de cinste la ultima ediție a Campionatului Național de taekwon-do. Grație CS “Liga de Est”, orașul nostru a urcat steagul României pe cel mai înalt catarg. Clubul vasluian a avut în lotul național 10 sportivi, dintre care trei juniori. Este vorba despre Adelina Mihai, Maria Popa, Mircea Hondru, Marcel Miron, Andra Ghețeu, Åžtefan Frățian, Georgian Manea, Alin Zaharia, Andrada Åžalaru și Andrei Porgras.
La Motherwell (Scoția), ei au bifat noi performanțe notabile, culegând nu mai puțin de 14 medalii, dintre care cinci de aur, șapte de argint și două de bronz, contribuind decisiv la locul 5 pe națiuni.
“Stăpânul” competiției a fost Marcel Miron, care a obținut medalia de aur în proba de tehnici speciale, devenind campion european pentru a opta oară. De altfel, în ultimii cinci ani, niciun sportiv senior din Europa nu a reușit să-l dea de pe prima treaptă a podiumului.
“Mulțumesc pentru aprecieri. Am muncit mult pentru aceste performanțe. Mă bucur că din 2011 am câștigat an de an titlul european. E o mare satisfacție”, a spus Marcel Miron.
El a cucerit titlul european și cu echipa României la tehnici speciale. Pentru această medalie au contribuit și vasluienii Andrei Porgras și Åžtefan Frățian.
La juniori, Adelina Mihai a câștigat proba de spargeri forță, devenind campioană europeană. Vasluianca mai are o medalie de bronz, obținută în proba de luptă, la categoria -55 kg. De asemenea, cu echipa, Adelina Mihai a devenit vicecampioană europeană la spargeri forță, din lot făcând parte și Maria Teodora Popa.
Mircea Hondru, cel de-al treilea junior, a ratat podiumul, ocupând locul 4 la tehnici speciale cu echipa.
La seniori, Andra Larisa Ghețeu este vicecampioană europeană cu echipa României la spargeri forță, din lot făcând parte și Amalia Andrada Åžalaru.
Tot pe echipe, Georgian Manea, Andrei Porgras și Åžtefan Frățian sunt medaliați cu argint la spargeri forță.
Alin Zaharia a terminat pe locul 5 cu echipa la luptă tradițională.
“A fost o competiție puternică. Mă bucur că sportivii mei au contribuit decisiv la obținerea de medalii, poziționând România pe locul 5 pe națiuni. Mulțumesc Primăriei Vaslui, Badotherm-AMC, Avalux Star, părinților, care ne-au sprijinit financiar pentru a fi prezenți la această competiție”, a conchis Mihai Hondru, președintele CS “Liga de Est” Vaslui, care a fost prezent la Europene în postura de antrenor federal.

Fără răspunsuri la "Ambasadorii Vasluiului"