A șasea-i cu noroc!

La a șasea sa participare la un Campionat Mondial de taekwondo, vasluianul Marcel Miron a obținut prima medalie de aur cu echipa în proba de tehnici speciale.

Marcel Miron este deja un veteran în privința participării la un Campionat Mondial de taekwondo. Sportivul de la CS “Liga de Est” se află la a șasea prezență, însă ultima chiar a fost cu noroc. Vasluianul a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devenind campion mondial cu echipa României la tehnici speciale.
“A fost o experiență foarte frumoasă, din punct de vedere al participării la echipă. Când îți cântă imnul, e ceva senzațional. E un sentiment pe care l-am încercat încă din 2005, la Campionatul European din Italia, când am obținut prima medalie de aur la individual. Odată ce urci pe locul I, îți dorești să ajungi și a doua oară”, a spus Marcel Miron.
Acesta are, totuși, o nemulțumire. Deși s-a aflat printre cei mai buni șase sportivi din lume la tehnici speciale individual, nu este încântat de locul obținut.
“La individual, am început stângaci. M-am pregătit foarte mult și aveam așteptări mari de la această competiție. Emoțiile și-au spus cuvântul la începutul probei și nu am reușit să iau puncte la primul aparat. Am reușit să mă remontez pentru celelalte patru. Am avut și arbitrii un pic împotriva noastră și care mi-au acordat puncte doar la trei dintre cele patru probe unde am executat corect. Toate acestea au condus la o clasare pe locul șase. Mulți ar spune că oricum e ceva deosebit și puțini pot ajunge acolo, însă pentru mine, personal, nu e așa. Mi-am dorit mai mult”, ne-a declarat Marcel Miron.
Multiplul campion național și european a fost încântat de câștigătorul probei, recunoscând că i-ar fi fost greu să-l învingă la acest Mondial: “Pe primul loc s-a clasat un sportiv din Noua Zeelandă, pe care îl admir foarte mult. Muncește foarte mult, este înzestrat nativ și, pentru a depăși un asemenea sportiv, e nevoie de multă muncă. Nu știu dacă mai am timp pentru a face acest lucru. Am deja 36 de ani, campionatele mondiale sunt din doi în doi ani, așa că la următoarea ediție pentru mine sunt alte condiții, însă cu ajutorul lui Dumnezeu sper să fiu pe podium”.

Fără răspunsuri la "A șasea-i cu noroc!"