Premii si aplauze pentru sportul vasluian

Dupã un an de muncã

Ca în fiecare an, luna decembrie aduce si bilantul activitãtii sportive din ultimele 12 luni. Sportivii vasluieni cu rezultate notabile au fost premiati în cadrul “Galei Sportului Vasluian”, desfãsuratã luni dupã-amiazã în sala de cinema a Silver Mall. De la eveniment nu a lipsit cea mai bunã sportivã a judetului din toate timpurile, Andreea Rãducan.

În cadrul sporturilor olimplice au urcat pe scenã pentru a primi diplome si premii sportivi de la gimnasticã, lupte libere, atletism, handbal si aruncarea ciocanului.

Premiul de sportiv al anului 2013 în judetul Vaslui i-a fost acordat atletei Iftene Maria, de la L.P.S. Vaslui, iar doamnele Pintilie Viorica si Bogos Elena, cele care s-au ocupat de pregãtirea sportivei au fost recompensate cu titlurile de cele mai bune antrenoare ale anului.

La disciplinele neolimpice, pe lângã taekwon-do, cel mai premiat sport, au mai primit diplome si sportivii de la Kempo dar si echipele de rugby Under 16 si Under 18 ale Clubului Sportiv Bârlad, formatii antrenate de profesorii Popa Ciprian si Harnagea Ioan.

Cel mai bun sportiv a fost desemnat Miron Marcel, vasluianul câstigând anul aceasta nu mai putin de sapte competitii europene si nationale la taekwon-do. “Este al 11-lea an consecutiv când Marcel a reprezentat cu succes Vasluiul în întrecerile interne dar si în Europa. Sperãm ca si la anul sã aducem cel putin acelasi numãr de medalii ca anul acesta” a declarat Hondru Mihai, antrenorul sportivului de la C.S. Liga de Est.

Diplomele si plachetele de merit au fost înmânate profesorilor Anusca-Doglan Elena, Stoian Mihai Radu, Ciulei Constantin si domnului inginer Munteanu Gheorghe, în timp ce plachetele de excelentã le-au revenit domnilor Adrian Porumboiu, Gugles Liviu, Postolache Neculai si post-mortem Popescu Paul. În memoria marelui sportiv s-au tinut câteva minute de reculegere iar profesorul Petrea Constantin a propus ca Sala Polivalentã din municipiu sã-i poarte numele.

De la eveniment nu au lipsit nici oficialitãtile judetului, prefectul Radu Renga, vicepresedintii Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet, dar si primarul orasului, ing. Vasile Pavãl tinând câte un discurs înaintea festivitãtii. Cu totii au recunoscut cã între valorile pe care sportul vasluian le produce si finantarea acestei ramuri sunt diferente uriase ” Sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai unei comunitãti locale, de aceea vreau sã vã asigur cã autoritãtile locale vor continua sã finanteze cât pot de mult aceastã ramurã. Sunt de felicitat atât sportivii cât si antrenorii, profesorii, cei care slefuiesc aceste talente. Ca o noutate, vã anunt cã în viitorul apropiat, Vasluiul se va numãra printre orasele cu un bazin de înot acoperit. E un proiect de-al meu si vreau sã-l duc pânã la capãt” a declarat primarul Vasluiului, Vasile Pavãl.

Clasamentul sportivilor de la disciplinele neolimpice:

Locul 10: Coroi Alexandru – taekwon-do – C.S. Liga de Est – antrenor Hondru Mihai

Locul 9 :TOma Stefan – taekwon-do – C.S. Sulsa – antrenor Ionicescu Marius

Locul 8: Zaharia Alin – taekwon-do -C.S. Liga de Est – antrenor Hondru Mihai

Locul 7: Vasilache Silvia – taekwon-do – C.S. Liga de Est – antrenor Hondru Mihai

Locul 6 :Echipa de rugby Under16 – C.S.S. Bârlad – antrenor Popa Ciprian

Locul 5 : Echipa de rugby Under18 – C.S.S. Bârlad – antrenor Harnagea Ion

Locul 4 : Ionicescu Marius – taekwon-do – C.S. Sulsa – antrenor Ionicescu marius

Locul 3 : Hapiuc Doru Cristian – Kempo – C.S. Defender – antrenor Hondru Mihai

Locul 2 : Gheteu Andra – taekwon-do – C.S. Liga de Est – antrenor Hondru Mihai

LOCUL 1 : Miron Marcel – taekwon-do – C.S. Liga de Est – antrenor Hondru Mihai

Fără răspunsuri la "Premii si aplauze pentru sportul vasluian"