OMUL ZILEI DE MIERCURI

Sub îndrumarea instructorului de arte marțiale, șapte sportivi din Vaslui s-au calificat pentru a reprezenta România la Campionatul European de Taekwondo din Suedia

 

Zilele trecute, la Campionatul național de taekwondo, Clubul Liga de Est condus de Mihai Hondru s-a clasat pe primul loc pe țară, atât la juniori, cât și la seniori. Astfel, 7 sportivi vasluieni vor reprezenta România la Campionatul European de Taekwondo din luna mai, care se va desfășura în Suedia.
Mihai Hondru a înțesat vitrina clubului cu medalii și trofee. În cei peste 20 de ani de activitate, a reușit să facă din simpli amatori, sportivi de talie națională și internațională. A deschis Clubul Liga de Est în 1996, din dragoste nemărginită pentru acest sport.

-Inainte de Revoluție făceam karate pe ascuns, la Suceava. Securitatea nu ne dădea voie să facem arte marțiale. Exersam prin păduri, prin săli fără lumină, în condiții destul de vitrege. Aveam alături de noi și studenți străini, dornici să facă sport. Când m-am reîntors acasă, in 1990, am activat ca sportiv si apoi ca instructor  – rememorează Mihai Hondru.
Nu trăiește însă din acest sport, cu toate că i-a adus satisfacții imense. Mihai este din 1990 asistent medical la Spitalul Județean de Urgenta Vaslui. Åži poate cea mai mare satisfacție ca sportiv trece dincolo de succesul celor pe care i-a antrenat și care au ajuns nume cunoscute în lumea sportului, cum ar fi Marcel Miron – multiplu campion european. Pentru că nimic nu se compară cu bucuria de a-și vedea puștiul de 14 ani cu medalii la gât! Mircea H. a început din 2003 să facă taekwondo și îi calcă pe urme tatălui.
(Simona Pop)
Mihai Hondru s-a născut pe 6 aprilie 1972, la Vaslui. Din 1990 este asistent medical la Spitalul Județean de Urgenta Vaslui, iar din 1991 instructor de arte marțiale.

Fără răspunsuri la "OMUL ZILEI DE MIERCURI"