PORTRET/ Mircea Hondru, multiplu campion national la taekwon-do

Practica artele martiale de la 4 ani, iar de atunci a strans zeci de medalii la competitii, fiind campion national in mai multe randuri. „In primii doi ani a fost mai mult o joaca, insa de la 6 ani am inceput antrenamentele serioase”, a spus Mircea.

 

Chiar de la prima participare intr-o competitie de anvergura, adolescentul a obtinut titlul de campion national la taekwon-do. „Ultimul concurs a fost Campionatele nationale de la Sibiu. Acolo am obtinut locul II la lupta si locul I la tul (n.r.-redarea luptei cu un adversar imaginar)”, a spus Mircea.

 

Performantele, adauga pustiul, nu le-ar fi obtinut fara o munca serioasa in sala de antrenamente. Cu atat mai mult cu cat antrenor ii este tatal sau, Mihai Hondru, presedintele „Liga de Est” Vaslui, primul club de profil din judet. „Cel mai mult muncesc inainte de competitiile nationale. Practic, timp de doua luni inaintea unui astfel de turneu, ma antrenez cu pana la 50% mai mult”, a spus Mircea.

 

Totodata, a subliniat ca nu doreste sa fie protejat la antrenamente datorita relatiilor de rudenie. „N-as vrea sa-mi spuna prietenii sau colegii ca am parte de tratament preferential la antrenamente”, a precizat elevul.

 

Si-ar dori sa fie ninja

 

Pe viitor, Mircea Hondru spune ca doreste sa se perfectioneze in sarituri si tul, dar si sa-l intreaca pe tatal sau, detinator al centurii negre IV dan. „Vreau sa depasesc centura neagra V dan, iar daca voi reusi as vrea sa ajung presedintele Federatiei Romane de Taekwon-do. Bineinteles, as vrea sa ajung campion mondial in tul si sarituri”, a spus Mircea. Si-ar dori sa practice si alte stiluri de lupta, in special ninja. Cu toate acestea, scoala are prioritate. Dovada stau si zecile de premii pe care le-a obtinut la diverse concursuri scolare, incepand cu limba si literatura romana si terminand cu matematica sau tehnologie. „Dintre toate, cel mai mult imi place geografia. Simt ca am o inclinatie la aceasta disciplina”, a incheiat Mircea Hondru.

 

Profil

 

Nascut: 6 aprilie 1999, Vaslui.

Studii: Este elev in clasa a V-a la Liceul „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui.

Familie: Este singur la parinti.

 

Intrebari si raspunsuri

 

Ai un luptator preferat?

Imi place foarte mult de Marcel Miron. Este un sportiv foarte bun, campion european si vicecampion mondial la sarituri. Imi mai plac si cei care joacă in filme, in special Jackie Chan.

 

A fost greu sa obtii centura neagra?

Centura neagra o am de peste un an. Examenul, insa, a fost unul usor. Eu ma antrenasem foarte mult inainte, mi se parea examenul mai dificil, dar cand am ajuns in fata comisiei totul mi s-a parut simplu. M-a ajutat foarte mult si tatal meu, care m-a pregatit foarte bine inainte.

 

Ce-i place

In afara practicarii artelor martiale, Mircea citeste foarte mult. „O carte o termin in trei zile, iar cel mai mult imi plac romanele science-fiction”, a spus Mircea Hondru, adaugand ca o alta pasiune a sa sunt jocurile pe calculator sau pe consola.

 

Ce nu-i place

„Nu-mi place sa mananc foarte mult si sa ma ingras. Asa pot sa ma misc mai bine si, in plus, greutatea conteaza la competitiile la care particip”, a marturistit pustiul.

Fără răspunsuri la "PORTRET/ Mircea Hondru, multiplu campion national la taekwon-do"