Mirela Lavric, regina sportului vasluian

Intr-o atmosfera intima, reprezentantii Directiei Judetene de Sport si Tineret (DJST) i-au sarbatorit pe performerii din sportul vasluian. Gala a adunat nume reprezentantive din atletism, taekwon-do, handbal si automodele.

Podiumul a inceput, previzibil, cu Mirela Lavric, iar momentul l-a facut pe prezentator sa se incurce in lungul sir de premii obtinute in 2010. Eleva profesoarei Viorica Pintilie a avut un an dificil, cu bacalaureat, admitere la facultate si nu mai putin de 11 medalii de aur. Cea mai pretioasa ramane cea de la Moncton (Canada), unde Mirela Lavric a fost incoronata pentru a treia oara consecutiv drept regina atletismului mondial in proba de 800 de metri.

„Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a tinut sanatoasa si am reusit sa-mi ating toate obiectivele”, a declarat Mirela Lavric.

Si Viorica Pintilie a avut cuvinte laudative la adresa sportivei sale, care in acest an a cucerit aurul la Campionatul European de seniori pe echipe, la proba de 800 de metri, argintul la aceeasi competitie, insa in proba de stafeta 4×400 de metri, si bronzul la CE de cros, juniori.

„Secretul consta in multa munca si mari sacrificii. Doar asa poti obtine rezultate”, a subliniat Viorica Pintilie.

Podiumul a fost completat de Marcel Miron, medaliat cu argint si bronz la Campionatul European de taekwon-do, si de Andrei Alestar, vicecampion national in proba de aruncare a ciocanului.

Clasamentul intocmit de DJST a cuprins 13 sportivi, cei mai multi premianti fiind de la CS „Viitorul” Vaslui, cu patru reprezentanti in top 10.

„Ne bucuram ca am reusit sa organizam manifestarea. Ne-a fost destul de greu fiindca sponsorii nu mai vin catre sport in numar asa de mare, din cauza crizei financiare. Le multumim celor care au fost alaturi de noi, reusind impreuna sa rasplatim efortul acestor sportivi, adevarati ambasadori ai judetului”, a declarat Nadia Scrieciu, directorul DJST Vaslui.

Alaturi de sportivi s-a aflat si primarul Vasile Paval, care a promis ca va mai exista inca o gala, in luna ianuarie 2011: „Trebuie sa ne mandrim cu ei. Nu au liniste zi si noapte, iar noi sa facem un efort comun si sa le oferim conditii dintre cele mai bune de pregatire. Sunt adevaratii ambasadori ai Vasluiului”.

Pentru acest an, fondul de premiere a fost in valoare de 10.000 de lei. Iata clasamentul general:

 1. Mirela Lavric, antrenor Viorica Pintilie
 2. Marcel Miron, antrenor Mihai Hondru
 3. Andrei Alestar, antrenor Laurentiu Maxim
 4. Lucian Melinte, antrenor Constantin Olaru
 5. Ionela Vartolomei,
  Oana Baran, antrenor Laurentiu Maxim
 6. Madalina Tacu, antrenor Laurentiu Maxim
 7. Marius Ionicescu,
  Georgian Manea, antrenor Mihai Hondru
 8. Bogdan Lungu, echipa U17 rugby, antrenor Ciprian Popa
 9. Alex Huzum, echipa juniori I handbal, antrenor Sebastian Hagiu
 10. Ionut Lica,
  Andreea Stamatin, antrenor Lucian Bolgar.

Fără răspunsuri la "Mirela Lavric, regina sportului vasluian"